Skip to main content

Vallentuna

Vallentuna är en fin kommun men samtidigt en kommun där unga har svårt att flytta hemifrån. Det finns visserligen en liten allmännytta i Össebyhus men den är försvinnande liten. När Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra gjorde en undersökning visade det sig att kommunen var bland de sämsta i landet när det gällde andelen hyresrätter som var endast 7.6% av det totala bostadsbeståndet. Det gör det svårt för kommunen att uppfylla de mänskliga rättigheterna inom FN och den svenska grundlagen som säger att alla har rätt till ett hem. Ännu tydligare är det om vi ska följa Barnkonventionen som nu är svensk lag. Den säger att vi alltid ska sätta barnen först och tryggheten i ett hem är då central. Idag bor det ca 35 000 invånare i Vallentuna och kommunen beräknas växa med ca 500-700 per år. Den bebyggda marken är 7.1% så plats för boende för de unga finns. Även för hyresrätter.


Ny Returpark en möjlighet till hållbarhet i Vallentuna

- Johan Flyckt
Arenan Hemmet
Nu i oktober 2022 får Vallentuna en egen returpark.

Oseriöst hyreskrav från Fastighetsägarna bäddar för hyreskrig…

- Johan Flyckt
Det är inte konstigt att vi aldrig slutar förvånas över fastighetsägarnas omättliga munnar varje år det vankas hyresförhandlingar.

Så gör du om du inte är nöjd med din inomhusmiljö

- Johan Flyckt
Alla har rätt till en god inomhusmiljö och ett tryggt boende. Är du själv fastighetsägare i villa eller radhus är det ditt eget ansvar.

Vallentunas preliminära valresultat.

- Johan Flyckt
Vallentuna har röstat och det preliminära valresultatet är ungefär som i Sverige i stort. Nämligen att Socialdemokraterna och SD ökar.

Vallentuna hotat av ökad befolkning och minskat byggande

- Johan Flyckt
Under de senaste årtiondena har det varit svårt att få politiker i både kommuner och i riksdagen att ta bostadsfrågan på allvar. Det gäller även i Vallentuna. Det visar en rapport som Newsworthy vi...

Kommunfakta

Antal Invånare:     34 246
Antal hyresrätter:
(lägenheter)
674
Antal bostadsrätter:
(lägenheter)
3 815
Antal villor:
(privata bostäder)
8 109
Allmännytta: Össebyhus
LH: Össeby
Fornminnet

På gång…

tis ons tor fre sön
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Mitti Vallentuna