Skip to main content

Ordförande har ordet - Mars 2023

Hej alla medlemmar.

Nu lämnar jag styrelsearbetet för Hyresgästföreningen efter snart trettio år. Det har varit roligt, trevligt men även jobbigt mellan varven. Det hela började i den lokala Hyresgästföreningen Mörbylund. Cafékvällarna, festerna för alla boende är vad jag kommer ihåg allra bäst från den tiden.

Senare kom avdelningsstyrelsen Danderyd (föregångare till föreningsstyrelse) med sitt arbete, och även hyresförhandlingar. Bästa minnet är förhandlingen där vi hade en klocka som gick baklänges bakom oss. Motparten satt helt konfunderad under mötet. Oj, vad han stirrade på klockan. Det blev ett bra avtal det året.

Sammanslagningen av tre föreningar till Hyresgästföreningen Nordost. Den var jobbig. Jag var revisor då. Alla ledamöter höll bara på sin kommun. Inget vettigt blev gjort första året. Andra året började man åtminstone hälsa på varandra i alla fall. Men sedan blev det lättare.

Jag sadlade då om och klev in i styrelsen som sekreterare, och de senaste fyra åren har jag verkat som ordförande. Men allt roligt har ju ett slut. Jag känner att det finns annat här i världen som jag vill syssla med. Så nu får nästa generation ta över stafettpinnen.

Jag önskar både nästa ordförande och styrelse lycka till med arbetet.

Tack för mig.

Vello