Skip to main content

Nyheter

Hyresgästernas dag på Fregattvägen

Söndagen den fjärde september och det är Hyresgästernas dag på Fregatten.

artikel20220905 1Styrelsens Inger Andersson som bor i området, Ordförande Vello Köks och vice ordföande Joseph Verriere kämpar i år igen. De gör de tillsammans med Kalle Karlsson och Faie Lantz som också är en del av Hyresgästföreningen Nordost.

artikel20220905 2Att Hyresgästernas dag har tradition kan inte undgå någon när grillen drar igång, hoppborgen blåses upp och Hyresgästföreningens tält sätts upp. I år är det lite speciellt då det är valår. Samtalen blir ännu fler och oron tydlig. Det blir samtal med oroliga hyresgäster som undrar om de har råd att bo kvar samtidigt som några sjätteklassare ställer en del frågor om bostadspolitik. Detta då de senare i skolan jobbar med olika former av valanalys inför årets val.

artikel20220905 3Något som värmde hyresgästerna var att Hyresgästföreningen Stockholms nya ordförande Susanne Sjöblom och vice ordförande Jonas Carlsson fanns på plats för att föra en dialog med de boende. Jag kan med viss stolthet säga att jag tycker att detta är när hyresgästföreningen är som bäst. Det är hela paketet från tablettaskar, popcorn och hoppborg till bostadspolitiska och förhandlingstekniska diskussioner. Det är de här dagarna då förhandlingsledare Per Nordlund och jag själv som Folkrörelseutvecklare hämtar kraft och känner av vem vi jobbar för. Och det känns hela vägen in i märgen. På bilden ser ni en spännande dialog där Stockholmsordförande Susanne och Förhandlare Per suger in hyresgästernas tankar och idéer.

Täby